20/10/14

Για την Κατερίνα Σουτλόγλου, που το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της ...



Για την Αικατερίνη Σουτλόγλου, που το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της, σε μια συνάντηση ψυχής. Μαθητές, Παιδικοί φίλοι, Οικογένεια, Συγγενείς, Συνεργάτες και Συνάδελφοι από το χώρο της Αστρολογίας**, ένωσαν την σκέψη και την αγάπη τους, για την Κατερίνα μας ... , είτε ήταν παρόντες στην συνάντηση*, είτε νοερά, από διάφορα μήκη και πλάτη της Ελλάδος και του κόσμου ευρύτερα. Θα την τιμούμε και θα την θυμόμαστε πάντα, γιατί συνεχίζει να μας διδάσκει κατοικοεδρεύοντας μέσα μας, έχοντας χαράξει ανεξίτηλες γνώσεις σοφίας και δύναμης. Την τιμούμε από τα βάθη της ψυχής μας, με αγάπη και απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα της !

... Κάνοντας μια προσπάθεια να ετοιμάσω δυο λόγια για το έργο της, (στις 18/11) τουλάχιστον αυτό που φάνηκε, γιατί το έργο που μας πρόσφερε μέσω της βιωματικής γνώσης, ούτε μεταφέρεται, αλλά ούτε και υπάρχουν τα λόγια να το αποτυπώσουν στην διάσταση που του αρμόζει ............. !!!

*Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τη μνήμη της Αγαπημένης μας Δασκάλας, φίλης, συνεργάτιδας, θείας, και αδελφής. Η Αγαπημένη μας Κατερίνα, … με έναν ξεχωριστό τρόπο …για τον κάθε έναν από εμάς. Η σημερινή μας συνάντηση, είναι μια πρωτοβουλία των μαθητών της, που έχει ως στόχο, να μοιραστούμε τα συναισθήματα μας αλλά και τις μνήμες μας, σε επίπεδο λεκτικό ή μη λεκτικό.
Μου είναι αρκετά δύσκολο έως αδύνατον, να σας μεταφέρω όλα όσα έχω μέσα μου. Θα μιλήσω όμως για μένα και θα πω, ότι η Κατερίνα ζει μέσα στην ψυχή μου.

Υπάρχουν σήμερα εδώ ανάμεσα μας, η υπέροχη οικογένεια της Κατερίνας, οι αδελφές της, τα ανίψια της, ξαδέλφια της, μα και πολύ πολύ αγαπημένοι της φίλοι, που ήταν κοντά της από τα πρώτα μαθησιακά της χρόνια και όχι μόνο... Υπάρχουν μαθητές και συνεργάτες της Κατερίνας, αλλά και Αστρολόγοι, που ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη της αλλά και το έργο της στην Αστρολογία.

Υπάρχουν επίσης … πληθώρα μαθητών και συνεργατών, που είναι σήμερα μαζί μας νοερά. Είτε από διάφορα σημεία και μέρη της Ελλάδος, είτε από άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα Ιωάννινα, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Πάτρα, την Εύβοια, τον Πόρο, τη Σύρο, την Ύδρα, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ινδία...

Η Αικατερίνη Σουτλόγλου ήταν Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, από το 1975 έως και το έτος 1998, με ειδική απασχόληση στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Είχε στο ενεργητικό της 28ετείς Αστρολογικές σπουδές και μελέτες και δίδαξε την Αστρολογία σε επίπεδο Συμβουλευτικό και μαθησιακό. Είχε αναλάβει τη διαχείριση και τη Διεύθυνση του Αστρώου σπουδαστηρίου, που λειτούργησε με άφθονη αγάπη.
Δημιούργησε το πολυετές εργαστήριο ονείρων με βάση την αναλυτική ψυχολογία σε συνδυασμό με την Αστρολογία.

Δημιούργησε εργαστήρι για τη διερεύνηση της θηλυκής ενέργειας με κύριο άξονα την Φιλοσοφία και τη Μυθολογία.

Παρακολουθησε 2 ετής σπουδές στο τμήμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, του Mediterranian School of Psychology.

Υπήρξε κάτοχος του 1ου και 2ου βαθμού Reιki.

Έκανε σπουδές Siatsou και Feng Shui.

Ιδρύτρια του Αστρώου Σπουδαστηρίου Συμβολισμών, που λειτούργησε για 13 ολόκληρα έτη, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 201 και Πανόρμου, στον 1ο όροφο.

Το Αστρώον σπουδαστήριο συμβολισμών είχε θεματικές ενότητες, με κεντρικό άξονα κυρίως την Αστρολογία, αλλά και τη Μυθολογία που είναι αναπόσπαστο μέρος της. Επίσης δίδαξε μέσω αξιόλογων συνεργατών την Ιστορία, τη Φιλοσοφία, την Επιστήμη, διάφορες Θεραπευτικές Μεθόδους & Τεχνικές Α ν ά λ υ σ ης Ω ρ ο σ κ ο π ί ο υ και Σ υ μ β ο υ λ ε υ τ ι κής.

Η Κατερίνα όταν μιλούσε για το Αστρώον σπουδαστήριο συμβολισμών που τόσο αγαπούσε …, αφιέρωσε πολύ χρόνο σε αυτό…., και το διατύπωνε εξής:
Πηγή έμπνευσης και πράξης το αστρώο περιβάλλον, προκαλεί ενδιαφέρον στον άνθρωπο, από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.
Η Αστρολογία, η παλιά Πανεπιστήμη, αναζητά στις μέρες μας μια νέα υπόσταση.
-Συνθέτει τον φιλοσοφικό στοχασμό με τη σύγχρονη Επιστήμη,
-Δημιουργεί νέες σχέσεις με τη μέθοδο, το πείραμα, τη στατιστική,
-Καταθέτει παρατηρήσεις και συμπεράσματα για την ύπαρξη και την εξέλιξη,
-Προτείνει προσωπικές και συλλογικές λύσεις, σχετικά με το Ζην.
-Νόηση, φιλοσοφία, επιστήμη, εμπειρία και εσωτερική γνώση κατατίθενται σε μια προσπάθεια ολιστικής θεώρησης της ανθρώπινης ύπαρξης και εξέλιξης.
Με αυτές τις σκέψεις ξεκίνησε και λειτουργεί επί 13 συνεχή έτη, το Αστρώον Σπουδαστήριο Συμβολισμών, έτοιμο να μοιραστεί μαζί σας αναζήτηση και γνώση.

Σε ότι έγραφε, υπέγραφε ως :
Διευθύνουσα
Κατερίνα Σουτλόγλου


Η Αναζήτηση της στην Αστρολογία, δεν ήταν αυτοσκοπός. Μπορώ να πω ότι ήταν και κατά της Αστρολογίας. Αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά, ώστε να αποδείξει ότι η Αστρολογία είναι ένα σύστημα που δεν λειτουργεί. Με μεγάλη της όμως έκπληξη, ανακάλυψε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ! Έχοντας ένα λαμπρό και αναλυτικό νου, διείσδυσε με αυστηρά κριτήρια από τη θέση του Ερμή στην Παρθένο, (σε μια από τις καλύτερες θέσεις του … όσον αφορά τη ζωδιακή μοίρα), και άρχισε να μελετά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και αυστηρά κριτήρια, τον τομέα αυτόν.

Αρχίζοντας από τη σχολή του κυρίου Καραμηνά, γνώρισε την δασκάλα της κυρία Πόπη Μούνδρου. Η κυρία Πόπη Μούνδρου, που είναι νοερά και με συγκίνηση μαζί μας σήμερα, ήταν μαθήτρια της κυρίας Ντάκου και σαφώς προέρχεται από το δέντρο της κυρίας Μεταλληνού. (αυτό το λέω κυρίως για τους μαθητές της Κατερίνας, ώστε να γνωρίζουν το μαθησιακό τους δέντρο).

Εφόσον ολοκλήρωσε μια πολύ ικανοποιητική διαδρομή στον τομέα της Αστρολογικής γνώσης και εμπειρίας, άρχισε την έρευνα με πάθος.
Τα αποτελέσματα ήταν τέτοια, ώστε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σίγουρη δουλειά της. Έβαλε στόχο να αφιερωθεί εξ΄ ολοκλήρου στην Αστρολογία.
Συνεργάστηκε με τη σχολή Νοva στα μέσα της δεκαετίας του 90’ που δίδαξε για κάποιο διάστημα. Παράλληλα, ορθογραφούσε στο περιοδικό της σχολής ΘΑ.

Λίγο αργότερα, άνοιξε το Αστρώον Σπουδαστήριο Συμβολισμών, εν έτη 1996, που λειτούργησε ως γέφυρα, για την προετοιμασία της επίσημης έναρξης του Αστρώου, το έτος 1997.
Συνεργάτες της σχολής του Αστρώου, αρκετοί και αξιόλογοι Αστρολόγοι και ερευνητές. Σε αυτό εδώ το σημείο, νιώθω την υποχρέωση να αναφέρω το όνομα της αείμνηστης και πολύ αγαπημένης φίλης και συνεργάτιδας της Κατερίνας και του Αστρώου, κυρία Αντωνία Πέτα.

Η Κατερίνα δεν ήταν πολύ της δημοσιότητας, (για όσους γνωρίζουν, είχε Πλούτωνα – Ήλιο στον 12ο οίκο) αλλά παρόλα αυτά, μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια, τις είχαν πάρει 2 συνεντεύξεις. Η μία ήταν από το Έψιλον της Ελευθεροτυπίας που χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί ήταν και το σκαλοπάτι που με βοήθησε να την γνωρίσω εν έτη 1999….Η 2η ήταν για την τηλεόραση, με θέμα την ιατρική Αστρολογία.

Η Κατερίνα εκτός από το περιοδικό Θα, έγραψε σε κάποια λιγοστά μηνιαία περιοδικά κυρίως υγείας και ευεξίας. Ακόμη επίσης, σε κάποια εφημερίδα για λιγοστό διάστημα. (περίπου 2 έτη).
Αρθρογράφησε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του iatronet. Τα πιο πρόσφατα άρθρα της, εκδόθηκαν από το περιοδικό New Age Astrology.

Η σχολή του Αστρώου, λειτούργησε για 13 ολόκληρα έτη, μέχρι και το Μάιο του 2010 που έκλεισε οριστικά.
Μετά από τη διαδρομή της σχολής, η συνεχής ασχολία της με την εσωτερική πλευρά της αυτοεξέλιξης, την ώθησε να εντρυφήσει αλλά και να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό γνωσιακό της πλούτο, που με τόσο μαεστρία είχε συνθέσει.

Οι διαδρομές αυτές, είχαν με ωριμότητα ζυμωθεί, και έδωσαν γενναιόδωρα εργαλεία καθοδήγησης και συμβουλευτικής γνώσης.
Και με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε την διδακτικής της πορεία, που τόσο μα τόσο … πολύ αγάπησε και λειτούργησε.
Το έκανε με απόλυτο σεβασμό και φροντίδα όσον αφορά την εξελικτική πνευματική διαδρομή του Ανθρώπου, αλλά και όσον αφορά την ψυχολογική στήριξη … αλλά και τη δυνατότητα εξέλιξης … και απελευθέρωσης…, που κυρίως αφορούσαν … τα εύστοχα επικεντρωμένα αίτια … των εκάστοτε εσωτερικών συγκρούσεων.

Ήταν και είναι η υπέροχή μας Δασκάλα, και ένας υπέροχος πνευματικός άνθρωπος - μύστης, που συνεχίζει να είναι και να καθοδηγεί, από ένα ανώτερο επίπεδο αυτή τη φορά, με έναν τρόπο εσωτερικό, ελεύθερο, πνευματικό και συγχρόνως οικείο. Δηλαδή με έναν τρόπο, που μόνον η Κατερίνα ήξερε μαγικά να συνθέτει.

Τα συχνά της ταξίδια κυρίως στην Πάτρα, της έδιναν μεγάλη χαρά, αλλά και ανταπόκριση από μαθητές που εκπαίδευσε με αγάπη. Η Διδασκαλία ήταν η πιο αγαπημένη της ενασχόληση.
Ενασχόληση, που λάτρεψε και μοίρασε απλόχερα, με πολύ σοβαρότητα, αίσθηση ευθύνης και αγάπη για τον Άνθρωπο.

Ένα από τα μεγάλα της όνειρα, ήταν να ενώσει την Αστρολογική Αρχετυπική γνώση, με το Αρχαίο Θέατρο.

Η Αγάπη της για την Ελληνική Φιλοσοφία τεράστια και η γνώση της πάνω σε αυτήν την διαδρομή βαθύτατη και κυρίως Βιωματική. 

Με συναισθήματα αγάπης, αίσθηση ευθύνης και απόλυτο σεβασμό, στην αγαπημένη μας Δασκάλα, φίλη,συνεργάτη, και Πνευματική μας μητέρα,
Αικατερίνη Σουτλόγλου.

Ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες, 
με τόση γενναιότητα και αγάπη,

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου.


*

*δείγμα από εξώφυλλο ετήσιου προγράμματος του Αστρώου Σπουδαστηρίου Συμβολισμών, που με τόση επιμέλεια και αγάπη σχεδίαζε...... 





**Θα ήθελα να καταθέσω προσωπικά,ένα μεγάλο ευχαριστώ, 
στους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος, που με τόση λεπτότητα σε σεβασμό, παρευρέθησαν στη συνάντηση που τίμησε την μνήμη της Αικατερίνης Σουτλόγλου, ιδρύτριας του Αστρώου Σπουδαστηρίου Συμβολισμών. Αικατερίνη Σουτλόγλου (1956-2014)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου