29/11/15

Αρχαίο Θέατρο. Έκθεση στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου



Σε ένα συναρπαστικό και ταυτοχρόνως εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα, προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», που ανοίγει την αυλαία της στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην οδό Θεωρίας 12 στην Πλάκα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.



Το ταξίδι στο αρχαίο θέατρο ξεκινά από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα, την γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα και φθάνει μέχρι και την αναβίωσή του σήμερα, μέσα από μια διαδρομή που συνδυάζει πληροφόρηση και ψυχαγωγία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας μέσα από την προβολή βίντεο και διαδραστικών εφαρμογών. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οικογένειες αλλά και στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιό της, θα λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες κάθε Τρίτη και Παρασκευή.


Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.
Η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της Πράξης «Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Η Πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, ενώ η έκθεση είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου