18/11/15

Ζήτησαν από το Δαλάι Λάμα να προσευχηθεί για το Παρίσι - Διαβάστε τι απάντησε



Στο πένθος έχει βυθιστεί η παγκόσμια κοινή γνώμη από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Ωστόσο, παρόλο που το hashtag #PrayForParis (Προσευχηθείτε για το Παρίσι) ήταν για αρκετές ώρες πρώτο στα trends των social media και των θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα, η στάση που κράτησε ο Δαλάι Λάσμα απέναντι στην τραγωδία ήταν κάπως διαφορετική.

Ο Θιβετιανός πνευματικός ηγέτης, σε δηλώσεις του στο Deutsche Welle, επισήμανε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να  ζητά από τον Θεό να διορθώσει προβλήματα που δημιούργησαν οι άνθρωποι.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Οι τρομοκράτες είναι κοντόφθαλμοι και αυτή είναι μία αιτία που προκαλεί τις επιθέσεις αυτοκτονίας», ανέφερε σχετικά με τις επιθέσεις ο 80χρονος ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού,  Τεντζίν Γκιάτσο.

«Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με προσευχές. Είμαι βουδιστής και πιστεύω στην προσευχή. Όμως εδώ έχουμε ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι άνθρωποι και τώρα ζητάμε από τον Θεό να το λύσει. Είναι παράλογο. Ο Θεός θα μας απαντούσε: "Λύστε το μόνοι σας, αφού εσείς το δημιουργήσατε"», συμπλήρωσε ο 14ος Δαλάι Λάμα.

Πηγή: www.kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου