7/11/16

Ο Άθλος του Ηρακλή στον Σκορπιό ! Κυριακή 13 Νοεμβρίου, Κέντρο Αυτογνωσίας, Μελέτης και Έρευνας Φαέθων

Ο Άθλος του Ηρακλή στον Σκορπιό

Η Εξόντωση της Λερναίας Ύδρας



Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 19.00-21.00

Ο Σκορπιός είναι ο μεγάλος αστερισμός που επηρεάζει το σημείο καμπής τόσο στη ζωή της ανθρωπότητας σαν σύνολο όσο και του κάθε ανθρώπου ατομικά. Κάθε βαθμίδα και κάθε όψη ανάπτυξης υπόκειται σε δοκιμασία. Μαθητής είναι εκείνος που πέτυχε να υπερβεί τους συναισθηματικούς και νοητικούς περιορισμούς της προσωπικότητας μέσω υπηρεσίας, συνεργαζόμενος με το φως και την αγάπη της ψυχής. 

Η μοναδική ποιότητα της ενέργειας του Σκορπιού βοηθά τα άτομα και την ανθρωπότητα στο σύνολό της να ''δοκιμαστεί'' και μέσω ''δοκιμής'' και ''λάθους'' να οδηγηθεί στην πλανητική κατανόηση, αλλά και στην πνευματική ανάπτυξη. 

Η επιμονή, η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία, ενεργοποιούνται μέσω υπηρεσίας 
προς το ευρύτερο σύνολο.

Η αληθινή δοκιμασία στο Σκορπιό δε θα συμβεί μέχρι να συντονισθεί κανείς, μέχρι ο νους, η συναισθηματική φύση και η φυσική φύση λειτουργήσουν σαν μονάδα.
Τότε, ο άνθρωπος περνά στο Σκορπιό όπου η ισορροπία του ανατρέπεται και η επιθυμία του φαίνεται να επικρατεί όταν νομίζει ότι απαλλάχθηκε απ’ αυτή. Είναι ρευστός, ενώ νόμιζε ότι είναι ισορροπημένος. Ο νους για τον οποίο ήταν εντελώς σίγουρος ότι άρχισε να ελέγχει την προσωπικότητά του, δε φαίνεται να λειτουργεί. Καθώς μελετούμε τον Ηρακλή, βλέπουμε τον εαυτό μας. (Οι Άθλοι του Ηρακλή/150)

Οι Εννέα Κεφαλές της Ύδρας

Το έργο που ανατέθηκε στον Ηρακλή είχε εννέα πλευρές. Κάθε κεφάλι της Ύδρας αντιπροσωπεύει ένα απ’ τα προβλήματα που περιστοιχίζουν το θαρραλέο πρόσωπο το οποίο ζητά να κυριαρχήσει τον εαυτό του. Τρία από τα κεφάλια αυτά συμβολίζουν τις ορέξεις που συνδέονται με το σεξ, την άνεση και το χρήμα. Η δεύτερη τριάδα αφορά τα πάθη του φόβου, του μίσους και της επιθυμίας για δύναμη. Τα τελευταία τρία κεφάλια αντιπροσωπεύουν τον αφώτιστο νου: την υπερηφάνεια, τη χωριστικότητα και τη σκληρότητα. (Εσωτερική Αστρολογία, σελ. 205.)

Σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 19.00, για περαιτέρω ανάλυση του άθλου.

Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος: 15 ευρώ

Εισηγήτριες: Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Σοφού

Κέντρο Φαέθων: Ήβης 25 Ψυρρή

Δηλώστε τη συμμετοχή σας έως 10 Νοεμβρίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2130099902 – 694 98 98 709 – 6974 33 1533

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου