8/4/16

Τζον Λένον, Γιόκο Όνο (Σύνθετος χάρτης)



Σύνθετος χάρτης
Τζον Λένον, Γιόκο Όνο






Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Αστείρευτη είναι η προσφορά της Αστρολογίας στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων. Υπάρχουν πολλά συστήματα που εμπεριέχουν τη ικανότητα σύνθεσης δυο ή περισσοτέρων ωροσκοπίων, μα εμείς θα μιλήσουμε για το σύνθετο χάρτη. 

Ο Σύνθετος χάρτης, απεικονίζει τη σχέση ως ένα τρίτο παράγοντα. Λειτουργεί σαν κοινό ενεργειακό πεδίο και αντλεί πληροφοριακό υλικό, από το κάθε ωροσκόπιο ξεχωριστά. 

Εάν εξετάζαμε τη σύνθεση αυτή από τη σκοπιά της συναστρίας, θα βλέπαμε ότι ο χ πλανήτης, επηρεάζει ή επηρεάζεται από τον ψ. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκαλυπτόταν η χημεία που δημιουργείται μεταξύ των δυο αυτών πλανητών. 
Στην περίπτωση όμως του σύνθετου χάρτη, αποκαλύπτεται το ενεργειακό πεδίο που δημιουργείται  ανάμεσα στα άτομα που εξετάζουμε. 

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ο σύνθετος χάρτης αφορά ένα τρίτο παραγόμενο, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά όταν τα άτομα βρίσκονται μαζί. Σε διαφορετική περίπτωση, ο καθένας λειτουργεί με βάση τον ατομικό του χάρτη.


Η αξιολόγηση του σύνθετου χάρτη, μας αποκαλύπτει το πεδίο που δημιουργείται μεταξύ των ατόμων. Ο Βασικός παράγοντας της σχέσης, εκφράζεται κυρίως από τον Ήλιο την οικοθεσία και τις όψεις του. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους συνδυασμούς. 

Η συναισθηματική κατάσταση της σχέσης, απεικονίζεται από τη Σελήνη και τις όψεις της, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω και από την οικοθεσία της.
Η επικοινωνία της σχέσης, αποτυπώνεται από τον Ερμή και τις όψεις του.
Ο τρόπος που τα άτομα σχετίζονται αλλά και ο άξονας των αξιών της σχέσης, από την Αφροδίτη. 
Ο τρόπος που εκφράζεται ή δεν εκφράζεται η σχέση, από τον Άρη.  
Ο τρόπος που επεκτείνεται ή εξελίσσεται η σχέση, από τον Δία. 

Ο τρόπος που οριοθετείται ή δεν οριοθετείται η σχέση αλλά και η διαχρονική της αντοχή, από την επιρροή του Κρόνου. 
Η ένδειξη -  διαχείριση του τραύματος, απεικονίζεται από το Χείρωνα.  
Η αλλαγή η πρόοδος ή η ανατροπή, από  τον Ουρανό. 
Η εξιδανίκευση ή η παραπλάνηση από τον Ποσειδώνα 
Και το ένστικτο επιβίωσης αλλά και της ποιοτικής αναβάθμισης ή υποβάθμισης, σηματοδοτείται με δείκτη τον Πλούτωνα.

Η δημόσια εικόνα – ρόλος όσων αφορά τα μάτια της κοινωνίας (που κρίνει ή αποδέχεται) αλλά και η δυναμική του ζευγαριού, εκφράζεται από το μεσουράνημα (ή 10ος οίκος)
Τα εργαλεία που διαθέτει η σχέση αλλά και το πώς εκφράζεται η προσωπικότητα της σχέσης στο σύνθετο χάρτη, εμπεριέχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση του.

Παρακάτω θα εξετάσουμε το σύνθετο χάρτη, μεταξύ του Τζόν Λένον και της Γιόκο Όνο. 

Ο Τζόν Λένον, γεννήθηκε στο Λίβερουλ της Αγγλίας τον Οκτώβριο του 1940 και η Γιόκο Όνο, γεννήθηκε στο Τόκιο το Φεβρουάριο του 1933. Παντρεύτηκαν το Μάρτιο του 1969 ντυμένοι ολόλευκα. Η τρίλεπτη τελετή, αποφασίστηκε στη διάρκεια των διακοπών τους στη Γαλλία. Ο γάμος έγινε στο Γιβλαρτάρ. 

Ο γάμος αυτός, δεν ήταν ο πρώτος τους γάμος. Ο Τζον Λένον είχε ήδη πάρει διαζύγιο από τη σύζυγο του Σύνθια και η Γιόκο Όνο, είχε εγκαταλείψει το δεύτερο σύζυγο της. Το μήνα του μέλιτος, τον πέρασαν στο κρεβάτι, περιτριγυρισμένοι από δημοσιογράφους, φωτογράφους και κάμερα μεν. Το ζευγάρι προπαγάνδιζε, τις ιδέες του κινήματος της Ειρήνης. «Είμαστε καλλιτέχνες» δηλώνει ο Τζον «Έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε νέους ανθρώπους, που αύριο θα κυβερνήσουν τον κόσμο». Ο βίαιος θάνατος του Τζον Λένον το Δεκέμβριο του 1980, προκάλεσε παγκόσμιο πένθος. Η Γιόκο Όνο, κληρονόμησε την περιουσία των 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η γενέθλια Σελήνη του Τζον Λένον ήταν στο ζώδιο του Υδροχόου και η Σελήνη της Γιόκο Όνο στον Τοξότη.

Η πλήρης ανάλυση του χάρτη δεν μπορεί να περιγραφεί από το άρθρο αυτό, μα θα δούμε σε ένα πρώτο επίπεδο, τα σημεία που παρουσιάζουν αξιόλογο ενδιαφέρον.  

Η επιμονή  αλλά και η δύναμη της κοινωνικής εικόνας, αποτυπώνεται πλήρως από τον ωροσκόπο στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Ήλιος στον Τοξότη σε σύνοδο με το βόρειο δεσμό στον 12ο οίκο, μας δείχνει την ανάμειξη τους σε ένα ιδανικό, που αφορά κάτι το συλλογικό - παγκόσμιο. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εμφανίζεται στην κλειστή σύνοδο – μεσοδιάστημα, μεταξύ Ήλιου και βόρειου δεσμού. Στο μεσοδιάστημα των δυο αυτών πλανητών, παρατηρούμε το γαλαξιακό κέντρο. Ας θυμηθούμε και το ‘’Imagine’’ http://www.youtube.com/watch?v=RwUGSYDKUxU αλλά και το τι επιτυχία προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο. 



Η όψη Σελήνης - Ερμή στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, μας δείχνει την βαθύτατη επιθυμία για κοινωνική αναγνώριση. 

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο, μας δείχνει την επιμονή στις ιδέες του ζευγαριού. 

Η δε Αφροδίτη στο Σκορπιό σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μας δείχνει την ανάγκη για επιβολή, αλλά και την απόφαση τους να παραμένουν στο κρεβάτι για πολλές ώρες (μήνας μέλιτος). 

Ο Άρης Ποσειδώνας στα πλαίσια  του 9ου οίκου, μας δείχνει την καλά σκηνοθετημένη δράση, αλλά και τη δημιουργία σεναρίων. 

Η αντίθεση Άρη Κρόνου, μας δείχνει την οργάνωση και τη μεθόδευση των ενεργειών, αλλά και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων. (είχαν φέρει τους φωτογράφους για να καταγράψουν τα πάντα). 

Ο Ερμής Ουρανός, τις καινοτομικές και πρωτότυπες ιδέες. 

Η όψη Σελήνης Ουρανού, ανάγκαζε τα μέλη της σχέσης να έχουν διαρκείς αναζητήσεις.




Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου