2/11/15

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Νάσος Βακάλης με το «Δείπνο για Λίγους» είναι μια ανάσα από τα Όσκαρ!

Η ταινία του μικρού μήκους έχει πολλές πιθανότητες να είναι στις υποψηφιότητες



Ένας Έλληνας σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους, ο  Νάσος Βακάλης, "παίζει δυνατά" στις υποψηφιότητες των Όσκαρ με το φιλμ του «Δείπνο για Λίγους».

Ο συμπαραγωγός της ταινίας Σπύρος Ταραβήρας, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πέρασαν 70 χρόνια από την  πρώτη φορά που ελληνική ταινία κινούμενου σχεδίου ζωντάνεψε στην μεγάλη οθόνη. Αυτή ήταν το φιλμάκι «Ο Ντούτσε Αφηγείται» του γελοιογράφου Σταμάτη Πολενάκη.

Σήμερα το animation με τίτλο «Δείπνο Για λίγους» με την υπογραφή του σκηνοθέτη Νάσου Βακάλη είναι μια ανάσα πριν τα Όσκαρ.

Το φιλμ είναι στην λίστα με τις 60 ταινίες, από όλο τον κόσμο, που διακρίθηκαν σε σημαντικά φεστιβάλ. Από αυτές οι δέκα θα είναι τελικά υποψήφιες για το χρυσό αγαλματάκι.

Το δεκάλεπτο animation αποτελεί μια αλληγορική αναφορά στην Ελλάδα της κρίσης. Οι εκπρόσωποι της εξουσίας τρώνε παρέα. Τα πιάτα τους συνεχώς ανανεώνονται με λιχουδιές… Στα πόδια τους κυκλοφορούν γάτες που προσπαθούν να χορτάσουν την πείνα τους με τα αποφάγια. Το «Δείπνο Για λίγους» στην διεθνή δημιουργική του πορεία έχει κερδίσει περισσότερα από 40 βραβεία.

Μπορεί το φιλμ να εντυπωσιάζει στις ξένες αγορές, όμως το επίσημο ελληνικό κράτος είχε άλλη γνώμη αφού οι δημιουργοί δεν συνάντησαν την υποδοχή που ανέμεναν. Ο Νάσος Βακάλης που έχει έδρα το Λος Άντζελες είναι γνωστός στον χώρο του κινουμένου σχεδίου. Έχει βραβευτεί με Emmy αλλά και έχει συνυπογράψει καρτούν όπως το «Κουνγκ - Φου Πάντα», « Γάτος  Σπυρουνάτος» και το «Τέρατα και Εξωγήινοι».

Το «Δείπνο Για λίγους» είναι μια αμερικανική παραγωγή με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Γερμανίας και σε θέσεις-κλειδιά τους: Νάσο Βακάλη (σκηνοθεσία και σενάριο), Νάσο Βακάλη και Κατερίνα Στεργιοπούλου (παραγωγή), Σπύρο Ταραβήρα (associate producer), Κώστα Χριστίδη (μουσική σύνθεση).

Στις 20 Ιανουάριου θα ανακοινωθούν οι οσκαρικές υποψηφιότητες και τότε θα μάθουμε αν η ταινία «Δείπνο για Λίγους» εξελιχθεί σε δείπνο για … Όσκαρ!

Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου