5/6/15

Ζωή Κωνσταντοπούλου: 280-340 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές



«Υποδεέστερο» χαρακτήρισε το χρέος του ελληνικού δημοσίου έναντι των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα για τις ναζιστικές θηριωδίες
η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η πρόεδρος του κοινοβουλίου επισήμανε πως «σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του». 

Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας «έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε  από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β'  Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως είπαν τα στελέχη του ΓΛΚ Παναγιώτης Καρακούσης, Στέλιος Μαραβελάκης, Βασίλης Κατριβέσης, Βασίλης Μανεσιώτης και Δημήτρης Τσάκωνας οι υπολογισμοί έγιναν με ένα μέσο επιτόκιο της τάξης του 6%.

Η πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι ο πρ. υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είχε δηλώσει στην Επιτροπή ότι δεν υπήρχε κανένας φάκελος για το κατοχικό δάνειο, όμως αυτό διαψεύσθηκε από την Επιτροπή που συνέταξε την Έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου