3/9/14

Το δικό μου Σώμα: ιερός χώρος, φυσικός πόρος δύναμης και καταφύγιο, με την Αναστασία Νικολίτσα,

Το δικό μου Σώμα: ιερός χώρος, 

φυσικός πόρος δύναμης και καταφύγιο


Με την Αναστασία Νικολίτσα, 
Χοροθεραπεύτρια (Ψυχοθεραπεία μέσα από το σώμα)

Τακτικό εργαστήρι σωματικής αυτογνωσίας.
Αλληλεπίδραση νου και σώματος.


Σύνδεση με τον Εαυτό μέσα από το σώμα.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλες και όλους όσους :
θέλουν να διευρύνουν την αντίληψή τους γα το σώμα τους και να επανεξετάσουν την εικόνα που έχουν γι΄ αυτό. Μια πιο εσωτερική αντίληψη του σώματος και του εαυτού θα προκύψει από αυτή την εκπαίδευση.

Αναζητούν μια σωματική ενασχόληση που να είναι κοντά στις δικές τους δυνατότητες και φυσική κατάσταση. Ο τρόπος εργασίας σε αυτό το εργαστήρι είναι κατάλληλος και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Θέλουν να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία τους για προσωπικούς ή και επαγγελματικούς λόγους.
Είναι σε διαδικασία θεραπείας ή αποθεραπείας και θέλουν να διερευνήσουν σωματικά ζητήματα ή να εξασκήσουν το σώμα με έναν πιο συμβατό σε εκείνους τρόπο.

Θέλουν να χορέψουν, ιδιωτικά ή δημόσια και αισθάνονται ντροπή, μπλοκάρισμα, φόβο. Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου θα έχετε την δυνατότητα να αισθάνεστε πιο απελευθερωμένοι/νες με το σώμα και την κίνησή σας από πριν.

To εργαστήρι αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα άσκησης ή δημιουργικής απασχόλησης. Είναι μια εμπειρία του Εαυτού μέσα από το σώμα, τις αισθήσεις και την κιναίσθησή του, που θα ξεκινήσει από τον πυρήνα μας και θα φτάσει μέχρι τα άκρα μας. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει μια βασική εικόνα του πως αισθάνονται, αντιλαμβάνονται, χρησιμοποιούν και εκφράζονται με το ίδιο τους το σώμα. Το εργαστήριο αυτό έχει εξελικτική ροή και είναι δομημένο σε μια σειρά θεμάτων όπως αναπνοή, πυρήνας, άκρα, ροή, σχήμα, κλπ τα οποία βασίζονται σε μια σύνθεση των αναπτυξιακών μυοσκελετικών μοτίβων μελετημένα από την Bartenieff,  το σύστημα LMA του Laban, και διάφορες μεθοδολογίες σωματικής εργασίας, όπως  Αpplied Kinesiology, Authentic Movement και Βιοδυναμική Θεραπεία, ΒodyMind Centering και Chakra Dance. 

Με στοχευόμενες ασκήσεις, ελεύθερο και καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό και κινητικό διαλογισμό, θα εξοικειωθούμε με το σώμα μας, θα ανακαλύψουμε πρωτόγνωρες εσωτερικές συνδέσεις και σωματικές αισθήσεις,  θα κινηθούμε έντονα αλλά και θα χαλαρώσουμε και γενικά θα κινητοποιήσουμε όλο το δυναμικό που διέπει το ψυχοσώμα μας σε όλα τα επίπεδα.

Η ομάδα αποτελεί μια τακτική συνεύρεση σε ασφαλές πλαίσιο, με στόχο την βαθμιαία εξερεύνηση και εξέλιξη της φυσικής ικανότητάς μας να κινούμαστε πιο ελεύθερα (στην ζωή), να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με το ψυχοσώμα μας και να απολαμβάνουμε την φυσική εκδήλωση του Εαυτού μέσα από τον χορό και την κίνηση. Με βαθειά προσήλωση, καθαρή οδηγία και απόλυτη απόλαυση και αγάπη για το σώμα και την κίνηση και το υλικό που περιέχει.

Το πρώτο μάθημα θα γίνει την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 θα είναι δωρεάν σαν εισαγωγή για τους ενδιαφερόμενους.

Κατόπιν αυτού η συμμετοχή θα είναι εβδομαδιαία και υποχρεωτική, εφόσον κάποιος/α το δηλώσει. Η δομή της ομάδας θα ακολουθεί μία εξελικτική ροή από την αρχή μέχρι το τέλος, γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να μπορεί ο/η συμμετέχον/ουσα να δεσμευτεί για την τακτική παρουσία του/της για όλο τη χρονική διάρκεια της ομάδας.

Πότε: κάθε Δευτέρα στις 18.00-19.15. Από 6 Οκτώβρη 2014 μέχρι και Ιούνιο 2015.
Που: Felino Tango Studio, Αγ. Αναργύρων 20 - 22, 3ος όροφος, Ψυρρή, Αθήνα
Κόστος: 10 ευρώ το μάθημα

Τηλ. Επικοινωνίας: 6979552193

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου