13/9/14

Προσωπική ανάπτυξη- Δημιουργική έκφραση

Προσωπική ανάπτυξη - Δημιουργική έκφραση



"Ζωή είναι να αγαπάς, να αγαπιέσαι και να παίζεις..."

Το ταξίδι προς τον εαυτό είναι ένα παιχνίδι.

Το όχημα, η τέχνη.

Η τέχνη που άγει τη ψύχη, η τέχνη που θεραπεύει, η τέχνη που διδάσκει, η τέχνη που φροντίζει.

Ανακαλύπτω το θεραπευτή μέσα μου, βιώνω τη εσωτερική αξία της τέχνης, παίζω και δημιουργώ.

Συνταξιδιώτες στον κόσμο της τέχνης το θέατρο, η μουσική, ο χορός, τα εικαστικά μέσα.
Ο δρόμος της αναζήτησης περνά μέσα από :

-Δραματοθεραπεία

- Μουσικοθεραπεία

- Θεατρικό παιχνίδι

- Παραμύθι

- Αυτοσχεδιασμός

-Ψυχοδραματικό Θέατρο Playback

-Θεραπευτικό Tango

Συντονίστρια: Ιωάννα Κουτηρή
Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια


Για περισσότερες πληροφορίες - συμμετοχές:
τηλ. 210 96.00.295
odeiosm @ gmail.com
jovikappa@hotmail.com



Η Ιωάννα Κουτηρή γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά το πέρας των σπουδών της στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνέχισε την μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Παιδοψυχολογία (σε συνεργασία με το Kilroy College στο Δουβλίνο), ενώ παράλληλα, θεωρώντας εαυτόν καθοδόν και δια βίου μαθήτρια, μετεκπαιδεύτηκε στη Μουσικοθεραπεία, τη Δραματοθεραπεία, το Ψυχόδραμα καθώς και το Ψυχοδραματικό Αυθόρμητο θέατρο Playback.

Συνεργάστηκε σε πλαίσια κλινικής άσκησης για 2 χρόνια με μεγάλα ψυχιατρεία της χώρας (Ψυχιατρικό τμήμα Νοσοκομείου Νίκαιας και Σισμανογλειο) ενώ συμμετείχε σε εθελοντικές δράσεις προγραμμάτων κατασκηνώσεων ειδικής αγωγής καθώς και σε πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια σε πλαίσια ειδικής αγωγής, στη μαθησιακή αποκατάσταση και τη συναισθηματική στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους.

Έχει εργαστεί σε μεγάλα ιδρύματα και οικοτροφεία της χώρας όπως στο Σικιαριδειο Ιδρυμα, στο Αμαλιειο Οικοτροφείο θηλέων και οικοτροφείο Επακμος όσον αφορά την αποκατάσταση πασχόντων ψυχικής υγείας και τη συμβουλευτική της οικογένειας καθώς και συγκεκριμένα με παιδιά θύματα κακοποίησης και παραμέλησης.

Έχει εκπαιδευτεί σε διαγνωστικά κριτήρια ψυχομετρικών εργαλείων, και σε θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω της τέχνης ιδιαίτερα σε πληθυσμούς με αναπτυξιακές διαταραχές και ψυχικά τραύματα.

Έχει υπάρξει εισηγήτρια διαλέξεων στα πλαίσια εκπαίδευσης συμπεριφοράς εργαζομένων ψυχικής υγείας καθώς επίσης έχει διατελέσει επόπτρια δεκάδων φοιτητών πανεπιστημίων και κολλεγίων της Αθήνας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Παντειο Πανεπιστήμιο Mediterranean College, BCA, New York College)

Διδάσκει σε τμήμα Δραματοθεραπειας του Ωδείου Όπερα και εισηγείται εκπαιδευτικά σεμινάρια Ψυχολογίας. Συντονίζει ομάδες θεραπευτικής τέχνης και διαδραστικού θεάτρου. Είναι ραδιοφωνική παραγωγός στον διαδικτυακό σταθμό Υπερνόησις.
Συμμετέχει ως ηθοποιός στο θίασο Epiplayback του Ψυχοδραματικού Αυθόρμητου θεάτρου Playback

Συμμετέχει ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη καθώς και ως συντονίστρια θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμού στην ομάδα του θιάσου Μελάμπους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου