5/4/14

Σεισμός 5,4R νότια της Ύδρας

Σεισμός 5,4R νότια της Ύδρας



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας.


Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα και το επίκεντρο υπολογίστηκε 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι της 23.58 απόψε δεν είχαν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημίες λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ. 


Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις κατά τόπους αρχές, δεν υπάρχουν επίσης αναφορές για θύματα ή ζημιές.


Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας, ο οποίος ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε βάθος περίπου 110 χιλιομέτρων και δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας.


Κάτοικοι από την Αθήνα, την Κόρινθο, το Λουτράκι ακόμη και από τα Χανιά επικοινώνησαν με το zougla.gr αναφέροντας ότι ένιωσαν τη δόνηση η οποία είχε μεγάλη διάρκεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου