4/10/13

Εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μανχάταν το "Hellenic Initiative", με θέμα: «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας»


 «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας βοηθήσω» τόνισε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μανχάταν το "Hellenic Initiative", με θέμα: «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και με κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κλίντον αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2012 και στη συνάντηση που είχε τότε με τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος του είχε εκφράσει τη σιγουριά του για το μέλλον της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι ασπάζεται την αισιοδοξία του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον ρόλο και στη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς, που είναι ταυτισμένοι με την επιτυχία και την προσφορά, όπως επισήμανε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε συνοπτικά για τη σημερινή κατάσταση, σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, επαναλαμβάνοντας ότι προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον της Ελλάδας και υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα ανοικοδομήσει τη χώρα του.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες της Αμερικής, ο κ. Κλίντον υπογράμμισε την ανάγκη της αλληλεγγύης, της στήριξης και του δεσίματος με τις πολιτιστικές ρίζες, κάνοντας έκκληση για βοήθεια και υπόστηριξη της Ελλάδας, υιοθετώντας το σλόγκαν της Ελληνικής Πρωτοβουλίας: "Όλοι μαζί μπορούμε!", ενώ μίλησε και για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ.

Ο κ. Κλίντον, εκτός από τον κ. Σαμαρά τον οποίο συνεχάρη για τις προσπάθειές του να αναστηλώσει την ελληνική οικονομία, επαίνεσε την Γιάννα Αγγελοπούλου για τη "σημαντική συμβολή" της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και γενικότερα για την προβολή και τη στήριξη της Ελλάδας. Παρών ήταν και ο σύζυγός της, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Κλίντον είχαν ιδιαίτερη συνομιλία, στο περιθώριο της εκδήλωσης και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Μουχτάρ Κεντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Coca Cola (παρουσίασε ο Τζον Κατσιματίδης), ο Ανδρέας Ν. Λιβέρης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dow Chemical Company (παρουσίασε ο Ντιν Δακόλιας) και ο Ανδρέας Δρακόπουλος ως επικεφαλής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (παρουσίασε η Ελένη Κουναλάκης). Όλοι τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ενώ ο κ. Δρακόπουλος μίλησε για τις μέχρι τώρα δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχου, αλλά και για άλλες που θα ακολουθήσουν. Εκτός από τους τιμώμενους μίλησαν, επίση,ς οι συνιδρυτές του "Hellenic Initiative" Τζορτζ Στάμας, Ντένις Μιλ και Γιώργος Λογοθέτης, δίνοντας μια εικόνα για το τι επιδιώκει η "Ελληνική Πρωτοβουλία". Παρουσιαστής ήταν ο γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος. Οι περισσότεροι ομιλητές επαίνεσαν τον πρωθυπουργό για τις "θετικές ενδείξεις" στην ελληνική οικονομία, ενώ όταν μίλησε, σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η προβολή μαγνητοσκοπημένων δηλώσεων για την αποστολή του "Hellenic Initiative", στέλνοντας μηνύματα, όπως: "Όλοι μαζί!", "Είμαστε μια Ελλάδα", "Όχι δικαιολογίες".

Σε συνέντευξη Τύπου, που προηγήθηκε της εκδήλωσης, ο Τζορτζ Στάμας και ο Χάρι Γουίλσον μίλησαν για τους σκοπούς του φορέα τους, σημειώνοντας ιδιαίτερα το στόχο τους για φιλανθρωπικές προσφορές και στήριξη της ελληνικής νεολαίας, μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλα τα έσοδα που θα συγκεντρώνονταν θα διατεθούν σε προγράμματα για την υποστήριξη της ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελλάδας. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου