29/7/12

Κάστρο Ναυπάκτου, Πανσέληνος Αυγούστου




Nύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…”

Ξεφεύγει από τα καθιερωμένα ο Δήμος Ναυπακτίας και έχοντας ως στόχο την προσφορά υψηλής ποιότητας θεάματος στο κοινό της πόλης, και όχι μόνο, διοργανώνει μια μοναδική για τα συναυλιακά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας βραδιά  την Πέμπτη, 2 Αυγούστου ώρα 10 μ.μ. στο Κάστρο της Ναυπάκτου. H μουσική σύναξη είναι  αφιερωμένη στη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου και σε ό,τι αυτή συμβολίζει ενώ θα ακουστούν τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια από ένα ιδιαίτερο στη σύστασή του μουσικό σχήμα. 

Οι τέσσερις καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια σε μουσική, ποίηση και στίχους Ελλήνων δημιουργών, σε συνδυασμό με λυρικές μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο έρωτας, στην ευρεία του έννοια, που αγκαλιάζει την ίδια τη ζωή, διαπερνά όλες τις μουσικές και τα τραγούδια που θα ακουστούν. Η ζεστή, αισθαντική φωνή της Άννης Ονουφρίου συνοδοιπορεί με τις αέρινες δεξιοτεχνικές ακροβασίες της φυσαρμόνικας και τη ζεστασιά των φλογέρων του σολίστα Μάνου Αβαράκη, τη μελαγχολική τρυφερότητα της βιόλας και την αμεσότητα του μαντολίνου από το Φώτη Παπαντωνίου, και τη στιβαρή  ευαισθησία του πιάνου της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια. Επίσης, μικρές ηχητικές εκπλήξεις που λειτουργούν ανατρεπτικά, ολοκληρώνουν τη σύνθεση του προγράμματος. Είμαστε βέβαιοι ότι η δημιουργική σύμπραξη που σας προτείνουμε θα συγκινήσει τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και τους καλοκαιρινούς ονειροπόλους.

ΕΊΣΟΔΟΣ : Ελεύθερη 

Ο τίτλος της μουσικής σύναξης Nύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…” είναι δανεισμένος από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου